Tűzgátló ajtózárak

A tűzgátló zár tűzgátló ajtóban található. A tűzgátló ajtó elsőszámú célja, csukott állapotban bizonyos hőfokig, a füst és a tűz továbbterjedésének megakadályozása.

A BKS bevéső zár 21-es szériája megfelel bármilyen menekülő útvonalba épített tűzgátló ajtóba.

A zár kialakítása minden esetben hengerzárbetétes, és középen egy nyelves. Ez azért van, hogy a nyitás irány ne okozzon semmilyen problémát. Csak egyféle tűzgátló ajtózár van forgalomban, de többféle dorn méretben.

Nálunk kapható 55mm-es és 65 mm-es dorn méretben is. Előfordul, hogy a jelenlegi ajtóban kulcsot, vagy kulcslyuknak megfelelő nyílást találunk, ez egy kis átalakító adapter, amit ki lehet venni. Ha ezt eltávolítjuk bármilyen euro-profilos zárbetétet beszerelhetünk.

A zár minden esetben minősítésen esik át, ami garantálja, hogy bírni fogja azt a hőfokot, ami esetleg tűz esetén érheti.

A tűzgátló ajtók, a záron kívül, a megfelelő zsanérokkal és gumitömítéssel kell rendelkeznie. Minden tűzgátló ajtót el kell látni automata ajtócsukó rendszerrel. Fontosabb helyeken vagy intézményekben, ahol működik RWA rendszer, azt is lehet tudni, hogy az ajtó csukva van-e, vagy valamilyen oknál fogva kitámasztották. Rákötve a füstjelző vagy tűzjelző berendezésre lehetőség van, hogy tűz esetén, automatikusan záródjanak az ajtók.

Ha bármilyen tűzgátló zárat kiszerelt állapotban lefotóznak, és elküldik e-mailben nekünk, akkor mi azt biztosan be tudjuk szerezni, vagy rögtön megoldást tudunk kínálni raktárkészletről.

Tudunk segítséget nyújtani, ha a régit szeretnék kicserélni, és akkor is, ha teljesen új ajtóba keresnek zárat. Nagyobb mennyiség esetén kedvezményes árakat tudunk biztosítani.

A tűzgátló ajtózár cserét végezhetik házilag is, de a szerelésből adódó hibás működésért felelősséget, garanciát, jótállást nem vállalunk! Minden esetben kérje szakember segítségét, ha nem boldogul.

Egyedi megrendeléseknél cserelehetőség, vagy visszaküldés nem lehetséges! Mi csak abban az esetben rendeljük meg a zárat vagy alkatrészt, ha cikkszám szerint sikerült azt pontosan beazonosítani.

Tűzgátló ajtózár rendeléssel kapcsolatban keressen minket!

KULCSKIRÁLY – Budapest VI., Bajcsy-Zs. út 63. (a Nyugati térnél)

Telefon: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328