Hírek

G-U HS ePOWER – a megoldás fa és fa-alu emelő-toló ajtók rejtett motoros mozgatására

Dátum: 2018-06-04

A könnyen kezelhető, igényesen kialakított, jó hőszigetelési képességű erkélyajtók közt nem ritka a 300 kg feletti szárnytömeg és a 3,0 m szárnyszélesség. A G-U emelő-toló program kínálatában szerkezetek motoros mozgatására már régóta kínálunk megoldást, viszont mostantól elérhető a forradalmian új változata, a G-U HS ePOWER vasalatrendszer, ahol a kezelőfelületen kívül minden mozgató alkatrész a keretekben rejtve marad.

A G-U vasalatcsomagból, motorizált alkatrészekből és akadálymentes küszöbrendszerből álló intelligens kombináció alkalmazásával kompromisszumok nélkül hozható létre egy komfortos és ízléses rendszer az ajtómozgatásban. A rendszer lehetővé teszi a tolóajtók DIN 18040 szerinti akadálymentessé tételét, valamint kellemes megjelenést, minimális anyagvastagságot és maximális átláthatóságot kölcsönöz a szerkezeteknek, ezenfelül a motorizált nyitás és csukás a legmagasabb felhasználói élményt nyújtja a használójának.

Technikai jellemzők:

  • Fa és fa-alu emelő-toló szerkezetek bármely profilrendszeréhez univerzálisan alkalmazható, 78-110 mm szárnyvastagság közt, 400 kg szárnytömegig,
  • Egyszárnyú, egy irányból nyitható „A” működési sémához,
  • Alkalmazhatósági szárnyméretek: 3300 mm szárnyszélességig, 3250 mm szárnymagasságig,
  • 5 mm magas futósínnel és komfortprofillal a könnyű átjárhatóság érdekében,
  • A hőszigetelő képesség és a légzárási tulajdonságok megegyeznek a manuális emelő-toló szerkezetek paramétereivel,
  • Biztonság: a mozgó szárny működtetése lehetséges távvezérléssel is. A kapcsolat magas, AES 128 bites titkosítással történik,
  • Opcionális bővítési lehetőségek: zárásfelügyelet, rádiós távvezérlés, Somfy Smart Home rendszerrel, akár okostelefonnal vezérelhető.

A „plug and play” elv szerint előkészített elemek lehetővé teszik a gyors, egyszerű és biztonságos üzembe helyezést. A hálózati kapcsolat beépített G-U Secure Connect segítségével lehetséges, és a működéshez szükséges áramot az akkumulátorokból biztosítja, ha a szárny több órán át tartó nyitott állapota után működtetnénk. Ezen kábelmentes csatlakozási pontnak köszönhetően kényelmesen megoldható a tok és szárny közötti elektromos kapcsolat.

A felhasználók biztonsága érdekében a kifinomult meghajtási rendszer érzékel minden akadályt a működés útjában, és megóvja felhasználóit, valamint a szerkezetet egyaránt. Irányításban több változatból választhatunk, a kezelőpaneltől a távirányítón át az okosotthonok felügyeletébe kapcsolt rendszerig, bármely megoldás lehetséges.

GU-BKS – Fensterbau Frontale, a legnagyobb európai nyílászáró kiállítás

Dátum: 2018-05-13.

Minden évben a G-U (Gretsch-Unitas) vállalatcsoport kiemelten fontosnak tartja a nürnbergi szakmai kiállítást és vásárt. Ezen a helyen kétévente a gyártók megmutatják fejlesztéseik eredményét, újdonságaikat. A kiállítói standon lehetőség van kellemes környezetben megvitatni az esetleges kérdéseket, a vasalatok jövőjéről beszélni, illetve felkeresve a megfelelő projektmenedzsert, megtudni a további irányvonalakat. A G-U stand négy fő részre lett osztva. Fő szempont a fa- és műanyag nyílászáró rendszerek, valamint az azokkal kapcsolatos fejlesztések (biztonság és kényelem). A project szintű alumínium megoldások és a lakossági felhasználások egy külön részt kaptak, csakúgy, mint azon rendszer-összeállítások, amelyek egy adott hétköznapi problémára nyújtanak egyedi megoldást.

Lássunk néhány megoldást, amit a kiállításon mutattak be a nagyérdeműnek.

Az épületek akadálymentes bejárata – univerzális küszöbmegoldások a magasabb komfort érdekében

Az új, akadálymentes küszöbrendszerekkel a G-U egy bevizsgált, keresztmetszettől független kényelmi programot nyújt a bejárati ajtókhoz, teraszajtókhoz és emelő-toló szerkezetekhez egyaránt. Az új rátétprofilok a küszöbből teljes felületében vízszintes mezőt hoznak létre. Az automata küszöb a vízvető profiljával biztos zárást eredményez műanyag ajtók esetében.

Betörésgátlás, kényelem és biztonság –GU Secury Automatic 3 TEOR

A bejáratok küszöbrendeszerén kívül, a többi biztonsági és mozgató elem is új elemekkel bővült. A bejárati ajtó biztonsági csomag, a jól ismert többpontos ajtózárak, a GU-Secury Automatic 3 és Automatic 6 kiviteleivel, teljes biztonságot és egyben minden záródás alkalmával teljes tömítettséget biztosítanak az automata csapdák segítségével. Ehhez kapcsolódik a GU A-Öffner ajtózár mozgató motor a GU Secure Connect 50 vagy 200 kábelmentes áram- és adatátvitel, valamint az Ekey vagy Idencom ujjlenyomat leolvasó rendszer. Ezen zárak már a napi nyitva tartás funkcióját is nyújtják a megfelelő cseredarab használatával minden alapanyaghoz.

Komplett megújult vasalatrendszer alumínium nyílászárókhoz GU Alu-Jet 10

Az új GU Alu-Jet 10 alumínium vasalatcsalád összeállításakor a biztonság és az univerzális modularitás állt a fókuszban. Ezen termékcsalád használatakor a felhasználók a megszokott összekapcsolási eljárásokkal dolgozhatnak. Nem csak a mozgó elemek összekapcsolása történik stancolással, de a zárócsapok is egyszerűen lyukasztott pozícióba kerülnek. A zárócsapok különböző kiviteleivel és számának változtatásával a biztonsági fokozat egyszerűen variálható, az alap biztonságtól, akár az RC3 biztonsági osztályig. A pántoldal tekintetében választható a megszokott látszó kivitelben a GU-ALU JET 610 130 kg teherbírással, a GU ALU JET CC610 rejtett kivitelben 150 kg-os szárnysúlyig. A GU ALU JET S800 kimondottan object felhasználásra lett kifejlesztve, mellyel akár 300 kg-os szárnysúlyú ablak is kivitelezhető.

Intelligens technikával egyszerűen könnyebb GU ePOWER: a motoros emelő-toló ajtórendszer aluminium erkélyajtókhoz.

A teljesen rejtett GU ePOWER emelő-toló ajtómozgató rendszere fa- és fa-alu nyílászárókhoz már standard elérhető. A következő lépcső az alumínium nyílászárókhoz történő felhasználás, melyre láthattunk példát a vásáron. A rendszer teljesen rejtett alkatrészeivel és standard vasalatelemeivel teljesülnek a legmagasabb követelményeknek a kényelemre és az akadálymentes átjárhatóság biztosítására vonatkozóan a DIN 18040 szabvány szerint. Így ez a megoldás már nem csak lakóterekben, családi házakban oldható meg, de közületi intézményekbe is tervezhető.