BKS bevéső zárak

Legyen akár fa- alumínium-, műanyag- vagy üvegajtó: az átfogó BKS-programban biztonsággal megtalálja a megfelelő bevésőzárat alkalmazásához. A menekülőajtók pánikzárjainak területén piac-vezetőként természetesen széles választékot kínálunk. Ugyanez vonatkozik a tűzgátló ajtók zárjaira és tartozékaira, valamint a belső és objekt ajtók bevésőzáraira a DIN 18251 értelmében. És ha kérdése van egy termékhez vagy alkalmazáshoz, forduljon egyszerűen hozzánk.

Fa- vagy acélajtókhoz

Fa- vagy acélajtajaihoz testreszabott BKS bevésőzárakat kínálunk – nagy dorn-mérettel és lekerekített, lapos előlappal. A megfelelő zárólapok és zárólemezek tökéletesen egészítik ki a zárakat. Az olyan szolgáltatásokkal, mint a betörésgátlás, a tűzgátló és menekülőajtóként való alkalmazás, valamint a beléptető rendszerekbe való lehetséges integrációval a fából vagy acélból készült ajtók BKS bevésőzárjait sok területen alkalmazhatja.

BKS-bevésőzár 21-es sorozat

A betörésjelző és a beléptető rendszerekben nem választhatna jobbat, mint ezeket a VdS-engedéllyel rendelkező, mechanikusan önreteszelő bevésőzárakat. Ezek funkciói felügyeleti érzékelők segítségével továbbíthatók. Sőt: az azonos DIN zárszekrény méreteknek és kimarási méreteknek köszönhetően sok időt takarít meg a beszerelésnél. Nem szükséges segédcsapda: a csapda-reteszbe integrált kioldókar automatikusan reteszeli a csapda- és a fő reteszt. Az ajtó kézi bezárása szükségtelen. Automatikus 20 mm-es reteszkiállás csapda- és automatikaretesz esetén. Zárszekrény DIN méretekkel.

Többféle kiszerelésben kapható:

 • Menekülőajtó zárak

Tűzgátló és füstgátló alkalmasság, engedélyezett az EN 179/ EN 1125 szerint. CE-engedély az EN 12209 szerint.

 • Elektromosan reteszelt pánikzár (EVP)

Mindig biztosítástechnikailag lezárva a VdS-vizsgált és jóváhagyott biztosított csapdaretesz útján. Mivel az integrált, beállítható csapda a reteszterületen lett elhelyezve, az elektromos reteszelés zárópontja optimálisan helyezkedik el a zárterületen. Alkalmazása a zárólemezbe integrált menekülőajtó nyitóval. Tűzgátló és füstgátló alkalmasság, engedélyezett az EN 179/ EN 1125 szerint. CE-engedély az EN 12209 szerint.

 • Elektromosan kapcsolható zárak

Kiegészítő, elektromosan kapcsolható külső kilinccsel egy vagy kétszárnyú, belépés ellenőrzéses ajtókhoz használható. Beléptetés ellenőrzés elektromos vezérlésű külső kilinccsel. Ajtónyitó gombbal, kaputelefonnal, időkapcsoló órával vagy beléptetés ellenőrző rendszerrel vezérelhető. Egyes zárelemek állapotai integrált kapcsolók útján lekérdezhetők. Az ajtó vészhelyzetben a mechanikus profilcilinderrel ellenőrzötten nyitható. Tűzgátló és füstgátló alkalmasság, engedélyezett az EN 179/ EN 1125 szerint. CE-engedély az EN 12209 szerint.

 • Távvezérelt (rádiójeles) zár

Önreteszelő pánikzár, kombinálva a külső kilincs távvezérlésének lehetőségével; így a belépésjogosultság vezérlése kábelezési ráfordítás nélkül lehetséges egy és kétszárnyú ajtókon. Csökkentett szerelési igény: nincs kábelezés és kábelátmenet. DIN-zárszekrényméret és FH-engedély. Nincs jóváhagyásvesztés meglévő tűzgátló ajtókba szerelés esetén (zárzsebek). Kiegészítő biztonság: nem szükséges az ajtó kézi bezárása a csapdanyelv automatikusan 20 mm-re előre zár. Az ajtó vészhelyzetben a mechanikus profilcilinderrel ellenőrzötten nyitható. Tűzgátló és füstgátló alkalmasság, engedélyezett az EN 179/ EN 1125 szerint. CE-engedély az EN 12209 szerint.

23-as BKS bevésőzár sorozat

Hosszú évek óta számtalan alkalmazási lehetőséget nyújt a fa- és acélajtók 23-as zársorozata – legyen szó akár tűzgátló ajtóról, vészkijárati vagy pánikajtóról a legkülönbözőbb kivitelekben. Ezen sorozat zárjaival a menekülés belülről kifelé lehetséges veszély esetén, miközben a jogtalan belépés kívülről meg van akadályozva. A teljesen átdolgozott programmal hozzáértően megvalósítjuk a modern idők követelményeit, mint a rugalmasság, gazdaságosság és biztonság!

Egy, illetve kétszárnyú ajtókhoz is használható, felső és csapdareteszeléssel együtt. Többféle pánikfunkciós tulajdonsággal rendelkezik: átkapcsoló funkció, zárókényszer funkció, átjáró funkció, váltófunkció. Két fajta cilindertávolsággal rendelkezik (72 mm, 74 mm), dorn mérete 55 - 100 mm közötti.

Tulajdonságok:

 • Beállítható pánikoldal (kifelé/befelé).
 • Áthajtható csapda (DIN L/DIN R).
 • Beigazítható felső reteszelés.
 • Kúpos retesz 20 mm-es reteszkizárással.
 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság.
 • Opcionálisan zajtalan csapdával.
 • Engedélyezve az EN 179 / EN 1125 szerint.
 • CE-engedély az EN 12209 szerint.

BKS bevésőzár 24-es sorozat

A 24-es zársorozat a fa- és acélajtókhoz univerzálisan alkalmazható és Önnek sokoldalú alkalmazási lehetőséget kínál. Az átfordítható csapda következtében ezek a zárak mind balos, mind jobbos (DIN) ajtókban alkalmazhatók. Opciósan zárócsapda funkciót is meg lehet rendelni.

Tulajdonságok:

 • CE-engedély az EN 12209 szerint
 • Átfordítható csapda, így balra és jobbra nyíló ajtókhoz (DIN) is felhasználható
 • A retesz manuálisan záróhelyzetben 20 mm-t zár előre (2 menetben)
 • Csapda- és retesz középvonalban a 20/24 mm-es előlapra felszerelve
 • Robusztus: Nemesacél csapda és retesz
 • 8 mm-es szorítódió
 • A csomag tartalma: Zár, zárlemez és műanyag alátét
 • Warrington Certifire No. CF 5271

2455-ös kézzel reteszelő zárrendszer pánikfunkció nélkül, egyszárnyú ajtókhoz használható reteszcsapdával, rendelkezik reteszzárral és csapdazárral. A cilinder távolság lehet 72 és 78 mm, illetve a dorn méret lehet 55 és 60 mm.

BKS bevésőzárak belső ajtókhoz a DIN 18251 / DIN 18250 szerint

A BKS bevésőzárak átfogó programja vizuális átjárhatóságot és különböző zárási módszereket kínál, pl. WC ajtóhoz. Így ez a helyes megoldás sok különböző felhasználáshoz – a magánlakás belső ajtajától a nagy forgalmú záróajtóig az igazgatási vagy ipari épületben. A zárak különösen hosszú élettartamúak és alig igényelnek karbantartást, ami gyakori használatnál előnyös. És természetesen megfelelnek a DIN 18250, valamint a DIN 18251 előírásainak.

 • Építőelemes rendszer
 • Bütykös belsőfékkel a kulcs rögzítéséhez (0215-ös zár)
 • Szűkített, zárt zárszekrény az automatikus bevitelhez az ajtók sorozatgyártásához (0215-ös zár)
 • Szorítódió (0615-ös zár)

- 0215-ös zár
Egyszárnyú ajtókhoz használható, és kombinálható E-Nyitókkal. A DIN 18251-es szabvány szerint I. osztályú, dorn mérete 55 mm-es.

- 0415-ös zár
Egyszárnyú ajtókhoz használható, és kombinálható E-Nyitókkal, 2 menetes reteszkiállással. A DIN 18251-es szabvány szerint II. osztályú, dorn mérete 55 mm-es.

- 0515-ös zár
Egyszárnyú ajtókhoz használható, és kombinálható E-Nyitókkal, 2 menetes reteszkiállással. A DIN 18251-es szabvány szerint III. osztályú, dorn mérete 55-80 mm-es.

- 0615-ös zár
Egyszárnyú ajtókhoz használható, és kombinálható E-Nyitókkal, 2 menetes reteszkiállással, retesz és csapdazár funkciókkal. A DIN 18251-es szabvány szerint V. osztályú, dorn mérete 55-80 mm-es.

- 1206-os zár
Egyszárnyú ajtókhoz használható, és kombinálható E-Nyitókkal, 2 menetes reteszkiállással. A DIN 18251-es szabvány szerint III. és V. osztályú, dorn mérete 55-80 mm-es.

BKS kiegészítő zárak kézi reteszelésű zárrendszerben

Itt nagy választékban talál zárakat egészen különböző területekre: az egyszerű bejárati ajtótól a toló- és lengőajtón át a sugárvédelmi ajtóig átfogó zárprogram áll rendelkezésére. Kampós retesz gondoskodik a biztonságos zárásról. Balra és jobbra nyíló ajtókhoz egyaránt használható.

Bejárati ajtó zárak (0024/ 2154)
Egyszárnyú ajtókhoz használható, és összekombinálható E-Nyitókkal. 55-65 mm-es dorn méretekkel kapható.

Tolóajtózárak (0371/ 0372/ 0375/ 0381/ 0393)
Egyszárnyú ajtókhoz használható, az ellendobozzal (G353) kombinálva kétszárnyú tolóelemekhez is használhatók. Kampós zárnyelv vagy kampós csap kiszerelésben, 55-65 mm-es dorn méretekkel kapható.

Lengőajtózárak (0055)
Egyszárnyú ajtókhoz használható, görgős csapdával 55-65 mm-es dorn méretekkel kapható.

Sugárvédő ajtó zárak (6043)
Egyszárnyú ajtókhoz használható, kampós zárnyelv vagy kampós csap kiszerelésben, 55-65 mm-es dorn méretekkel kapható.

Alumíniumból vagy műanyagból készült ajtókhoz

A BKS bevésőzárak ezen a területen speciálisan az alumíniumból vagy műanyagból készült csővázas ajtókhoz vannak szabva: a keskeny, különböző merevséggel kiképzett profilokhoz kisebb dorn méretű zármegoldásokra van szükség, mint a fa- vagy acélajtók esetén. A széles választékból nézze ki egyszerűen azokat a zárakat, amelyek járulékos igényeit kielégítik – betörésgátlás, tűzgátlás és menekülő ajtóként való alkalmasság és a beléptető rendszerekbe való integráció állnak rendelkezésére.

BKS bevésőzár 13-as sorozat kézi reteszelésű zárrendszer

Innovatív építőszekrényelvével a 13-as zársorozat sokrétű alkalmazást tesz lehetővé az alumínium és műanyag ajtórendszereknél (csőkeretes rendszerek). Az áthajtható csapdának köszönhetően balra és jobbra nyíló ajtókhoz is használhatók. A zárak betörésgátló hatásúak és alkalmasak tűzgátló, valamint menekülőajtókban való felhasználásra.

 • Átfordítható csapda, így balra és jobbra nyíló ajtókhoz (DIN) is felhasználható
 • A retesz manuálisan záróhelyzetben 20 mm-t áll ki
 • Zárszekrényvastagság alig 15,5 mm

Bevésőzárak (1300 / 1308 / 1314 / 1311)

 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • CE-engedély az EN 12209 szerint

Menekülőajtó zár (1316)

 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • Engedélyezve az EN 179/ EN 1125 szerint
 • CE-engedély az EN 12209 szerint

1300/ 1314-es zárak
Egyszárnyú ajtókhoz beszerelhető, kombinálható E-Nyitókkal, csapdájuk átfordítható. Dorn mérete 25-45 mm között mozog, cilindertávolsága 92-94 mm lehet.

1308-as zárak
Egyszárnyú ajtókhoz beszerelhető reteszzár, amely cilindertávolsága 92-94 mm lehet, dorn mérete pedig 25-45 mm között mozoghat.

1311-es zárak
Egyszárnyú ajtókhoz beszerelhető FS-engedéllyel rendelkező zár, amely kombinálható E-Nyitókkal. Cilindertávolsága 92-94 mm lehet, míg dorn mérete 25-45 mm közt mozog.

1316-os zárak
Egyszárnyú ajtókhoz beszerelhető FS-engedéllyel és váltófunkcióval rendelkező zár, amely kombinálható E-Nyitókkal. Cilindertávolsága 92-94 mm lehet, míg dorn mérete 35-45 mm közt mozog.

BKS bevésőzár 14-es sorozat kézi reteszelésű zárrendszer

Ideális alkalmazása pl. tolóajtóknál vagy kertkapuknál: speciálisan az alumínium és műanyag ajtórendszerek (csőkeretes rend­szerek) számára állnak rendelkezésére a 14-es sorozatú BKS bevésőzárak biztonsági forgókampóval.

 • Biztonsági forgókampó az ajtó biztos bezárásához.
 • Balra és jobbra nyíló ajtókhoz.
 • Szokásos vasalatok végigmenő rögzítése ovális rozettával lehetséges.

1425-ös zár
Egyszárnyú ajtóhoz használható, csapdás bevésőzár. Cilindertávolság 92 mm-es, dorn méret 25-45 mm közt mozog.

1426-os zár
Egyszárnyú ajtóhoz használható, görgős csapdás bevésőzár. Cilindertávolság 92 mm-es, dorn méret 25-45 mm közt mozog.

1427-es zár
Egyszárnyú ajtóhoz használható, csak forgókampóval rendelkező bevésőzár. Cilindertávolság 92 mm-es, dorn méret 25-45 mm közt mozog.

1430-as zár
Egyszárnyú ajtóhoz használható, csapdás bevésőzár. Cilindertávolság 92 mm-es, dorn méret 25-45 mm közt mozog.

BKS bevésőzár 18-as sorozat kézzel reteszelő zárrendszer pánikfunkcióval

Vészhelyzetben a tűzgátló, vészkijárati vagy pánikajtók megfelelő zárjával talán emberéletet ment: a csőkeretes ajtókhoz készült 18-as sorozat gyors menekülést biztosít. Míg a menekülés belülről kifelé lehetséges, a jogtalan belépés kívülről kizárt. A zárak egységes zárszekrény magassággal rendelkeznek – akár felső reteszeléssel, akár anélkül. Opcionálisan alkalmazhatók felügyeleti érintkezők, pl. kilincsérintkező belül/kívül és csapda-, retesz- vagy zártollérintkező.

 • Átfordítható csapda, így balra és jobbra nyíló ajtókhoz (DIN) is felhasználható
 • A retesz manuálisan záró helyzetben 20 mm-re előre zár
 • Az átmenő vasalatrögzítés RR-rozetták esetén is lehetséges
 • Felső reteszelés integrált rugócsomaggal a rugóerő egyedi beállítására különböző ajtómagasságoknál
 • Egységes zárszekrény magasság
 • Zárszekrény vastagság alig 15,5 mm
 • Kétszárnyú menekülőajtó megoldások E-nyitóval
 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • Engedélyezve az EN 179 / EN 1125 szerint
 • CE-engedély az EN 12209 szerint

BKS bevésőzár 19-es sorozat

Menekülőajtó zárak

 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • Engedélyezve az EN 179 / EN 1125 szerint
 • CE-engedély az EN 12209 szerint

Elektromosan reteszelt pánikzár (EVP)

 • Alkalmazás a zárólemezbe integrált menekülőajtó nyitóval kapcsolatban
 • A VdS által ellenőrzött és jóváhagyott csapdaretesszel az ajtó biztosítástechnikailag mindig zártnak minősül
 • Mivel az integrált, beállítható csapda a reteszterületen lett elhelyezve, az elektromos reteszelés zárópontja optimálisan helyezkedik el a zár területen
 • Ezzel a kompakt megoldással csökken a rendszerkomponensek száma, amivel kedvező tervezési és gyártási megoldás alakul ki
 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • Engedélyezve az EN 179 / EN 1125 szerint
 • CE-engedély az EN 12209 szerint

Elektromosan kapcsolható zárak

 • Kiegészítő, elektromosan kapcsolható külső kilinccsel alkalmazható egy- vagy kétszárnyú ajtókon belépés ellenőrző rendszerekkel
 • A külső kilincs bekapcsol, azaz a belépés vezérlése elektromos úton történik
 • A vezérlés lehetséges ajtónyitó gombbal, kaputelefonnal, időkapcsoló órával vagy belépés ellenőrző rendszerrel
 • Az egyes zárelemek állapotai integrált kapcsolókon keresztül elektromosan lekérdezhetők
 • Vészhelyzetben (pl. a tűzoltóság mentése közben) az ajtó a mechanikus profilcilinderen át (zárókényszer funkció) ellenőrzötten nyitható
 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • Engedély az EN 179 / EN 1125 szerint
 • CE-engedély az EN 12209 szerint

Motorzárak

 • A csapdaretesz motorikusan halad vissza
 • A kireteszelés ideje mechanikusan, egyedileg (2 – 20 másodperc között) állítható be
 • Mechanikusan a kireteszelés kulccsal és kilinccsel bármikor lehetséges
 • Azonos zártest méretek a 19-es sorozat összes zárjához
 • Tűzgátló és füstgátló alkalmasság
 • Engedély az EN 179 / EN 1125 szerint
 • CE-engedély az EN 12209 szerint
 • Alkalmas az akadálymentes építéshez a DIN 18040 szerint

GU-Economy bevésőzárak kézi reteszelésű zárrendszer

Ön GU-Secury többpontos ajtózárat használ és a hozzáillő bevésőzárra van szüksége? A GU-Economy zársorozat pontosan ezen követelmény teljesítésére készült. A zárszekrény ugyanolyan méretű, mint a GU-Secury multi reteszelés. Az előlapméretek és a tartozékok is egységesek. Így ugyanazzal a maróbeállítással készíthetők az egyedi és a multireteszelések.

 • Zárszekrény marási méretek: azonos dimenzió, mint a GU-Secury multi reteszelésnél
 • Az előlapváltozatok – de rövid előlapként – megfelelnek a GU-Secury multi reteszelésnek
 • Azonos tartozék, mint a GU-Secury többpontos ajtózáraknál
 • Előlapváltozatok alumínium vagy PVC ajtórendszerekhez választhatók