Tönkrement zár kicserélése: Mikor van szükség szakemberre?

Amikor a bejárati ajtónk zárja megadja magát szerencsés helyzetben akkor vagyunk, amikor a zár éppen nyitott állapotban van. Ám a legtöbb alkalommal addig húzzuk-halasszuk a problémás zár megszerelését, míg az teljesen beragad, vagy esetleg addig, míg beletörjük a zárba a kulcsot. Ilyen helyzetben pedig nem ritka az, ha valaki kizárja magát a saját lakásából.
Ezeknek a speciális helyzeteknek a megoldására mindenképpen ki kell hívnunk egy szakképzett szerelőt, aki remélhetőleg pillanatok alatt el fogja tudni hárítani a fennálló problémát.

Sajnos nem ritka az, ha valaki a tönkrement ajtózárat saját maga szeretné megszerelni, legtöbbször spórolási okokra hivatkozva, de ettől mindenkit óva szoktak inteni a szakemberek, hiszen a legtöbb esetben csak a szétszerelésig jutnak a laikusok, összeszerelni, vagy megjavítani egy elromlott zárat már csak nagyon ritka esetben tudják.

Ezért nem biztonságos az otthoni bütykölés

Nagyon bosszantó tud lenni az, ha beragadt a zár, és nem tudunk bejutni a saját ingatlanunkba, vagy éppen nem tudunk az ajtón kijutni, hiába próbálkozunk a kulccsal. Nem titok, hogy természetesen pénzbe fog kerülni az, ha kihívunk egy szakembert, ugyanis a szolgáltatónak is megvan a díja, de fontos tudni, hogy még mindig olcsóbba fogunk így kijönni, mintha akkor hívunk csak ki egy szerelőt, amikor már a tönkretett zárszerkezetet kell megjavítania, vagy a megrongált ajtót kell helyreállítania.

Egy bejárati ajtó zárnak két feladata van: Egyrészt be kell tudnunk vele zárni a lakásunk ajtaját akkor, ha éjjel alszunk, vagy ha éppen elmegyünk otthonról, másrészt viszont a zárnak meg kell védenie otthonunkat a betörők ellen. Egy olyan zárszerkezet, amelyet laikus létünkre mi magunk szereltünk be, még az első feladatot talán úgy-ahogy eltudja látni, de a másodikkal már biztosan lesznek problémák, ugyanis csak az a zár lesz biztonságos, amelyet szakképzett szakember szerelt be az ajtóba. Egy jó szerelő folyamatosan képezi magát, így tudja a tudását a biztonságtechnika területén tovább adni. Tisztában van a legújabb zártípusokkal, van tapasztalata, és tud ajánlani nekünk csere során egy jó, és megbízható zárszerkezetet, amelyben biztosan nem fogunk majd csalódni.