Milyen kulcsot tegyünk az iroda ajtajára?

A 2020-as év végig a koronavírus járványról szólt, és úgy tűnik, hogy még egy darabig erről is fog. Mindenki máshogy élte meg a történteket, az új helyzetek a munkahelyeket is megváltoztatták. Szerencsére az emberek gyorsan alkalmazkodtak, biztosan több embernek is ismerősen cseng a Home Office kifejezés.

Nem csoda, hogy sok otthon kicsit átalakult, és mindenki kereste a lehetőségét annak, hogy saját irodát tudjon kialakítani. Azonban a hagyományos tárgyak mellett, mint például az íróasztal és a kényelmes szék, egy érdekes kérdést is meg kell válaszolnunk. Szükségünk van a zárra a saját irodához?

Sokan hazavitték magukkal a fontos irataikat, és olyan céges papírokat, amikre jobban kell vigyázni az átlagnál. Persze ezek a papírok gyakran veszélybe kerülnek, mind a gyerekek, mind a házi állatok hamar megtalálják őket.

Ilyenkor nem mindegy, hogy tud hozzáférni az iratokhoz. Ha csak a kicsik elől akarjuk elzárni őket, akkor egy hagyományos BB zár is megtesz, mint ami a többi beltéri ajtón is található.

A PZ zárak és a széfek

Azonban, ha belegondolunk, akkor az irodai ajtókon mást fogunk látni. A legtöbb vállalat a PZ zárak mellett teszi le a voksát, amivel vállalatok, cégek, panziók és más üzletek is élnek.

Ezek hasonlítanak a bejárati ajtókhoz, így külön kulcs kell hozzájuk a nyitáshoz. Emellett több megoldással is lehet kombinálni, például kártyaleolvasóval, vagy akár a mesterkulcsos is rendszerbe is beépíthetjük.

Persze otthon nem biztos, hogy ilyen erejű védelemre van szükségünk, elég, ha csak a PZ zár kerül fel az ajtóra. A hagyományos megoldásokkal ellentétben nem lehet majd kinyitni bármelyik kulccsal, így a talpraesettebb gyerekek is kívül maradnak.

Ha néhány iratot mindenféleképpen el akarunk zárni, akkor még mindig használhatunk egy jó széfet. Az irodai zár felszerelése abban is segít, hogy a munka közben ki tudjuk magunkat zárni a lakás életéből, és így a koncentráció is könnyebb, nem fog tudni ránk nyitni senki. Ha az irodánkban kényelmesen érezzük magunkat, akkor a munka is gyorsabban lejár majd.