Miért van a BKS zár a legjobbak között?

Amikor a lakásunk, a házunk vagy más épület biztonságáról van szó, akkor mindig találunk a jónál még jobb megoldásokat.

A bevéső zárak között is fogunk találni egymástól teljesen eltérő lehetőségeket, így nemcsak a lakások ajtaját, hanem nagy forgalmú épületekben is. A BKS zárain belül mindenki válogathat, legyen szó műanyag, fa, alumínium vagy akár üvegajtóról szó.

Az acélajtó tulajdonosok is megtalálják a testreszabott bevéső zárakat, amikhez nagy dorn-méret és lekerekített előlap jár. A tulajdonosok kedvük szerint válogathatnak a betörés gátló, tűz gátló vagy a menekülőajtó funkciók között is, emellett akár személyre szabott beléptető rendszert is kérhetünk.

A 21-es sorozat

A legjobb BKS bevéső zárak közé tartozik a 21-es számmal ellátott sorozat. Ez a megoldás egyszerre kínál betörésjelzőt és mechanikusan zára reteszeket, mindezt Vds engedéllyel. Sokan azért választják, mert időt lehet megtakarítani a beszerelésével, de mégis több kiszerelés közül választhatunk. Miért ez az egyik legjobb döntés?

  • Először is a menekülőajtók úgy vannak kialakítva, hogy teljesen izolálják a tüzet és a füstöt is.
  • Másodszor, az elektromosan reteszelt pánikzár mindig integrált, és a reteszterületen van elhelyezve, ahol a legoptimálisabb. Ez szintén tűz gátló és füst gátló tulajdonságokkal bír, ami minden esetben engedélyezett.
  • Harmadszor, lehetőség van egy elektromosan kapcsolható zár kiépítésére, amit tehetünk elektromosan kapcsolható kilincsre, vagy az ajtóra. A vezérlést többféleképpen is kivitelezhetjük, lehet ajtónyitó gombon keresztül, kaputelefonnal, külön időkapcsoló órával, vagy egy erre készített ellenőrző rendszerrel. Az ajtót vészhelyzetben is nyitni lehet, ami ennek ellenére továbbra is tűz- és füst gátló.
  • Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a távvezérelt zárat is. Ezt a pánikzárral együtt kombinálva tudjuk kérni. A szerelési igénye minimális, és egy és kétszárnyú ajtókra is felszerelhető. Előnye, hogy vészhelyzetben ellenőrzötten nyitható. A fenti felsoroláshoz hasonlóan szintén tűz- és füst gátló.