A GU-BKS jó választás, ha…

Sokan azt gondolják, hogy azért van favorizálva egy bizonyos zárbetét márka, mivel abból tudják levenni a legnagyobb hasznot. Azonban, ha a GU-BKS vasalatok családjára gondolunk, akkor nem feltétlenül az olcsó árak jutnak eszünkbe, de legalább biztos, hogy az utolsó forintig megérik az árukat.

A többpontos német zárbetét igazán kedvező, ha az azonos kategóriában kapható modellekkel hasonlítjuk össze. Nem érdemes olyan megoldásokkal összehasonlítani, amelyek minőségben, vagy pedig felépítésben is teljesen eltérnek, mivel mindegyik más-más profilhoz tartozik, így a védettségük is különböző.

A zárbetétek végső választása előtt hosszútávon gondolkodva mindig figyelembe kell venni, hogy a kulcsot lehet, hogy elhagyjuk, vagy valaki ellopja. A GU-Secury többpontos rendszer például egyedi megoldást nyújt ehhez, de vannak más kódolható fajtái is.

Ilyenkor a kulcs elhagyásánál nem kell az egész zárat kicserélni, ami megint pénzt fog megspórolni. Megfelelő zárbetét kiválasztásához azt is figyelembe kell venni, hogy milyen alapanyaggal van dolgunk. Eszerint válogathatunk a fa, a műanyag, a kínai vagy a fém között is.

Nagy választék, nagy biztonság

A GU-BKS zárbetétek széles méretválasztéka nagy előny, mivel mindenkinek az igényeihez illeszkednek. Találkozunk kerek és aszimmetrikus méretekkel is, vagy kérhetjük akár másolásvédelemmel ellátva. Jó biztonsági megoldás, ha a zárbetét minkét oldalán egy külön letörhető rész van kialakítva, mivel a betörők nem szoktak rá számítani. A legtöbb ajtóba beszerelhető, úgyhogy ez szintén előnyt jelent a hagyományos felhasználók körében.

Ma már sokan szeretnének egy vészfunkciót is elhelyezni, ami nyithatóvá teszi az ajtót, ha a kulcs belülről van elhelyezve. Ez olyan pillanatokban jöhet jól, amikor beteg személyt ápolunk, és valamiért esetleg nem tud felkelni az ágyból.

Ennek hála nem kell összetörni a betétet, hanem anélkül is be tudunk menni az ajtón. Ha a biztonságunkról van szó, akkor nem érdemes nagyon lejjebb adni, válasszuk inkább a legjobb megoldást, mivel hosszútávon biztosan megtérül.