BKS portálzárak a Kulcskirályban

BKS portálzárak széles választékban elérhetőek a budapesti Kulcskirály biztonságtechnikai szaküzletben.

Többféle kivitel azonnal elérhető raktárról, legyen ez alu- vagy acél ajtó.

BKS portálzár ajánlatkérésnél ezekre kell figyelni.

Amikor egy zárat szeretnénk vásárolni vagy rendelni, esetleg ajánlatot kérünk rá, a következő adatokra van szükség.

Dorn méret: ez az egyik legfontosabb. Ezt helyesen úgy kell mérni, hogy kiszereljük a portálzárat az ajtóból és a külső előlap szélétől mérjük a kilincs tengely középső távolságát. Milliméterben adjuk meg. Gyakori BKS portálzár méretek a 25, 30, 35 és 40 mm távolságúak.

Ezen felül fontos adat, hogy a zárat rögzítő előlap milyen típusú. Alu ajtóban sok esetben U profilos, acél- és műanyag ajtóban lapos, festett acél vagy rozsdamentes előlapok léteznek. Ajánlat kérés esetén, fontos ezeknek a mérete is. Meg kell mérni a hosszát (magasságát) és tudnunk kell a szélességét is. Ezek mind változó méretek.

A Zár-Pláza Kft szaküzlete, több tucat BKS portálzárat tart polcon, annak érdekében, hogy mindenkit ki tudjon szolgálni. A zárszerkezetnek nem tartozéka sem a kilincs sem a zárbetét, így azokat külön tételként kell feltüntetni. Érdemes a mérésen kívül a zárszerkezetről 1-2 fényképet is készíteni, amit csatolva elküldenek nekünk, mert lehet van olyan részlet, ami számunkra segítség a zár pontos beazonosításában. Nem elegendő az előlapról a számokat elküldeni, mert azok a zárnak a funkcióját tüntetik fel, a méretre nem adnak választ!

BKS pánikzárak értékesítése, ajánlat kérés

A pánikzárak esetében hatalmas a választék és nagyon fontos, hogy a megfelelő helyre, a megfelelő funkcióval ellátott zárat szereljék be vagy cseréljék ki. A Kulcskirály a menekülő útvonalakra tervezett vészfunkciós zártestek szakértője. Van pár fő csoport, ami alapján szét lehet és kell is választani ezeket a zárszerkezeteket.

Egyszárnyú- vagy kétszárnyú az ajtó, ez nem mindegy, hiszen funkció-számmal nincs megkülönböztetve, tehát az előlapon olvasható számok alapján nem deríthető ki, csak, ha az adott ajtót lefényképezik és elküldik a képeket részünkre.

Továbbá fontos információ még, hogy melyik a külső oldal és melyik a belső oldal, ez a menekülési útvonalnál lényeges. Továbbá az ajtó nyitásirányát is meg kell határozni, mivel sajnos van, hogy fordítva építenek be ajtót.

Harmadrészt, a kilincs és címet is meg kell határozni. Ennek is két fő csoportja van, a kívül – belül kilincs és a külső oldalon fix gomb – belső oldalon kilincs változat.

Menekülési útvonalra tervezett nyílászárók vasalatai és záróelemei

Régebben egy pánikzár egy keresztrúdból állt, ami az ajtóra erősített elemekkel egy mozdulattal nyithatóvá tette az ajtót. Itt, ha kulcsos zárást is el akartak érni, akkor azt csak rászerelt megoldással lehetett megoldani.

A mostani irányzat, hogy a szabványnak megfelelően úgy kell kiépíteni a tokot és az ajtót, hogy bármikor egy fali olvasós beléptető rendszert lehessen integrálni. A tokban a kábel vezetékelést előre elvégzik az elektromos zárfogadó részére. Ez még nem gátolja meg az ajtónyitást illetéktelenekkel szemben, de a régi síktapadó mágneses kivitelnél sokkal esztétikusabb, és egy belső irodában inkább ezt a megoldást szokták választani.

A Kulcskirály zárszaküzlet a rászerelt pánikrudazatot nem tartja raktáron, de megrendelés esetén pár napon belül tudja szállítani. Nagyon kevés esetben van szükség ezeknek a cseréjére.

A BKS itt is kiemelten jó minőséget gyárt, így új helyre abszolút ajánlott, akár teljes RWA rendszereket is el tudunk készíteni.

Keresse a Kulcskirály zárszaküzletet, ha kérdése van!

06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328