BKS portál zárak

A Kulcskirály zárszaküzlet több éve foglalkozik a G-U BKS termékekkel. Budapesten a legnagyobb választékban található nálunk mindenféle zárszerkezet. Minden olyan zárat portál zárnak hívunk, ami acél- vagy alumínium profilba van építve.

A portál zárak legnagyobb mélysége kilincsközépre mérve a 45 mm. Egy alapfunkciós portál zár pontosan annyit tud, mint bármilyen más zár. Amivel a BKS kiemelkedik a többi közül, hogy nagyon jó minőséget készít. A zárbetét a zárónyelvet lényegesen hosszabban kitolja, mint egy sima Elzett portál zár. A kilincs és zárbetét közötti távolság minden esetben 92 mm.

A BKS ezt a német szabványt követi, ettől nem tér el. Könnyen tudjuk azonosítani a BKS portál zárat, mert a legtöbb esetben az előlap felső részén jól olvasható a márkajelzés. Az előlap a BKS feliraton kívül sok esetben további információval van ellátva, de a rendeléshez nem elegendő csupán ezen információkat leírni, hanem minden esetben a zárat ki kell szerelni és pontosan meg kell mérni! A legfontosabb méret a zártest mélysége. Funkcióban készítenek egyforma zárat, de a mérete változhat. Ez fontos már az ajánlat elkészítésekor is.

Napjainkban egy zárnak már nem csak annyi funkciója van, hogy reteszeljen egy ajtót, hanem különböző menekülési útvonalaknak is meg kell felelnie. Ez annyit jelent, hogy pánikzárakat alkalmaznak kiemelt menekülési útvonalakon. Egy adott épületben, tűz esetén az ajtók folyamatos nyitva tartása érdekében csak olyan zárakat lehet alkalmazni, amik ezeknek az előírásoknak megfelelnek.

B funkciós pánikzár – itt a BKS a zártest előlapján egy „B” betű található és olyan kiegészítő számokkal van ellátva, mint B 1850. Minden számnak van jelentősége. Az ajtót lehet kívül fix gombbal belül kilincsel szerelni, de a kilincs helyett akár pánikrúd is lehet.

Hagyományosan működő portál zár, amit kívül-belül a kilincs lenyomásával lehet nyitni, és a zárbetét kívülről és belülről is zárható. Egy klasszikus BKS portál záron olyan feliratokat lehet megtalálni mint 18251-2, alatta KL-3, illetve a működését jelző 1314-es sorozatszám. Ezek alapján már csak a zártest méretét kell pontosan ismernünk, úgymint az előlap szélességét, és hosszát.

Az U profilos portál zárak alumínium ajtókba vannak építve, ezeknek az előlapja nem váltható ki mással. Több esetben a Schüco portálzárakat is ki tudjuk váltani.

Schüco 241255 típus portál zár

Schüco 241256 típus portál zár

Schüco 241259 típus görgős portál zár

Schüco 241260 típus görgős portál zár

Schüco 211369 típus portál zár

Schüco 211 368 típus portál zár

Schüco 211367 típus portál zár

Ezeket a zárakat egytől egyig a BKS gyártja, csak Schüco felirattal. Ahhoz, hogy ne legyen teljesen egyforma, egyedi gyártási technológiát kérnek a BKS-től, de ettől még könnyedén lehet az olcsóbb BKS változatokra cserélni. Van olyan, hogy egy egyszerű Schüco portál zár kilincstengely mérete 9 mm, míg a BKS portál zárnál ugyanez 8 mm. Semmit mást nem kell tenni, mint megvizsgálni, hogy a kilincs milyen méretű tengellyel működik. Szükség esetén van lehetőség a tengely méretét módosítani.

A Kulcskirályban az egyszerűbb BKS zárakat folyamatosan raktáron tartjuk, így azonnal tudjuk küldeni postán, vagy üzletünkben meg tudják vásárolni őket. Speciális pánikfunkciós portál zárak esetében már gyakran rendelni kell, de azokból is van abból olyan méret és típus, amit tartunk raktáron.

Minden esetben érdemes nálunk kezdeni a BKS zárak keresését, mert közel 50 félét tartunk folyamatosan és a beszerzés is igen gyorsan megtörténik!

KULCSKIRÁLY Zárszaküzlet

Budapest VI. Bajcsy-Zsilinszky út 63.

06-1-312-2064